2011. április 30., szombat

Borsódy Eszter: János vitéz - Jelenlegi ára: 1 560 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! János vitézA könyv listaára: 1901 Ft. Leírás:
Petőfi népmesei ihletésű romantikus elbeszélő költeményének nyomán (a címlap és az impresszum szerint B. Kovács Fréda népmesegyűjtéséből való feldolgozás) készült prózai történet valójában nem több az eredeti mű - nyelvi, esztétikai szempontból is - közepes átiratánál. Az elbeszélés lineárisan követi a címadó hős sorsát a kukoricaföldön való megtalálásától egészen addig, hogy Tündérországból visszatér falujába. Merthogy ezúttal János vitéz vándorlásait nem a mesei felmagasztosulás, hanem a paraszti honvágy jutalma koronázza meg. Hősünk ezúttal nem juhász, csak a szerényebb libapásztori, majd a kondási tisztséget tölti be a falu közös gyermekeként, így udvarolgat Iluskának, akit mostohája ki akar forgatni vagyonából, ez - hála a bölcs bírónak - nem sikerül neki. Egyszer, amint enyelegnek, rájuk tör a gonosz vénasszony, a malacokat a kukoricásból kell összeszedni, erre már a fél falu Jánosra ront, akinek jókor jön, hogy huszárok toboroznak a faluban. A gyámoltalan francia királyt megmentik a török szorítása alól, ám végül felszedelőzködnek, és hazaindulnak, János azonban a táborozáskor egyik falujabélitől tudja meg, hogy Iluska meghalt. János vitéz ekkor vándorútra indul, az óriások földjén áthaladva szörnyekkel, majd egyszer csak magával az ördöggel találkozik. Több se kell, levágja a farkát, erre kivilágosodik minden, eltűnnek a szörnyek, és hamarosan az Élet vize előtt találja magát, de nem soká Iluska is életre kel. Tündérországban azonban nincsen maradásuk, nem fogadják el a koronát, hanem János megfiatalított lován falujukba röpülnek, hogy Iluska erdőszéli házában éldegéljenek békésen. Sajnos az átdolgozásban épp a János vitéz nagyszerű költőisége, nyelvi ereje sikkad el, pl. az egész művet átfogó motívumpárhuzamok, de pl. nem derül ki, a francia király miért János vitéznek ajánlja leánya kezét, hiszen hősünk egyéni vitézségéről semmit sem tudunk meg! János vitéz érve is kicsit naiv, amikor visszautasítja a királylány kezét, arra hivatkozik, megesküdtek a többiekkel, hogy addig nem házasodnak meg, míg inden pogányt le nem vágnak - ez inkább illik egy középkori kereszteslovaghoz, mint egy népi hőshöz. Kérdéses az is, honnan tudja János vitéz az utolsó részben, hogy az Élet vize előtt áll. A kötet illusztrációi viszonylag hitelesen adják vissza a (romantikusan elképzelt) népi miliőt, de a rajzok stílusa (arányok, perspektíva) számos naiv vonást mutat. A gyerekeket inkább érdemes az eredeti művel megismertetni. ISBN: 978-963-9735-87-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 560 Ft

Az aukció vége: 2011-05-04 01:55
. Borsódy Eszter: János vitéz - Jelenlegi ára: 1 560 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése